Блог за лична вяра и разбиране за Бога

post 91

Някои от вас са били там…

Там, където безпомощността е тази, която се мъчи да те сломи.

Освен ако не потърсиш сила, по-голяма от твоята…

Лежим със сина ми в болничното легло. Не е страшно лежането. Страшни са мислите, които минават през главата ти. Защото зърваш думи от документацията, приложена по твоя случай. Думи, за които нищо не си чувал преди. И после ги проверяваш онлайн. И четеш. И четеш…

И тогава те залива безпокойството. И мен ме заля. Но си дадох сметка, че в този момент нямам нужда да се предам на тревогата. Нямам нужда да се чувствам слаба. Нямам нужда да ме сломява безпомощност.

Това, от което имам нужда е да потърся сила, по-голяма от моята собствена. И знам къде да я намеря. Това е безценното знание. А не онова, което изчетох през тези дни.

Имам нужда да се свържа по-здраво с тази Сила. С моя Бог. Защото на фона на цялата тревожност, която ме заобикаля – в погледи на майки и деца – на фона на неизвестността, докато очакваш да чуеш някаква конкретна диагноза – най-малкото, което ми е нужно, е да се свия в безпокойство и детето ми да види това.

Истината е, че имаме велик Бог. Няма равен на Себе Си. Защото няма по-красиво чувство от това да почувстваш мира и спокойствието, там, в болничната стая. Да почувстваш силата, която ти се влива. Тя идва по специален начин след молитва. Идва чрез телефонните обаждания на приятели, които също са се обединили в търсене на сила специално за теб, специално сега – чрез молитвите си. Когато знаеш, че твоята местна църква също търси и призовава Силата заедно с теб. Когато чуваш, че дори приятелите на детето ти са призовали помощ с детските си молитви.

Идва дори, когато виждаш най-близките ти безкрайно обезпокоени, а се оказва, че ти трябва да ги насърчиш да се стегнат и да мислят позитивно.

Имаме велик Бог. Защото всичко, в крайна сметка, е в Неговите ръце. Какво по-сигурно място от това?

Няма равен на Себе Си. Защото те кара да се чувстваш силен, когато си безпомощен.

Ден след ден…

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: