Блог за лична вяра и разбиране за Бога

post 123

Обръщам се към теб – християнинът, при който радостта е винаги част от живота ти. Ти винаги се чувстваш удобно там, където си поставен. Можеше да си пожелаеш по-зелена трева, по-лесни битки или по-слънчеви места. И вероятно понякога го правиш. Но бързо преминаваш през тези мимолетни настроения и избираш да живееш, да израстваш там, където си поставен в този сезон от живота ти.

Не знам дали осъзнаваш колко забележителен е този избор, който правиш. В свят на цинизъм и недоволство, ти си рядък вид. И ние, хората около теб, го забелязваме. Виждаме искрената ти усмивка и се питаме: От къде идва цялата тази радост? Чуваме насърчителните ти думи и задаваме въпроса: От къде черпиш силата да вдъхновяваш останалите?

Та, … ако никой напоследък не ти го е казвал, благодаря ти! Благодаря ти, че чрез живота си ни показваш как да цъфтим и да носим красота, дори когато не получаваме всичко, което сме очаквали. Благодаря ти, че избираш живота, любовта и смеха, когато можеше да погребеш сърцето си някъде, за да се чувстваш необезпокояван.

Благодаря ти, че животът ти е витрина на Божията благодат. Спомен за Неговата доброта.

О, и сигурно сега се изчервяваш и махваш с ръка при всички тези похвали, защото според теб нищо особено не се е случило.

Не, случило се е…

Бог осезаемо пребъдва в теб.

Ден след ден…

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: