Блог за лична вяра и разбиране за Бога

post 131

Сине, понякога лежа нощем с тревожните си мисли за света, в който се налага да растеш.

Има дни, когато прочитам заглавията на разни новини и ми се иска да заключа тройно всички врати, и да сторя всичко възможно до теб да не достигне никакво зло.

Иска ми се да познаваш само красивите залези, милите животинки и добрите хора, които те смятат за приятел, и едно общество, в което е безопасно да се живее.

Но нещата са крайно объркани тук и трябва да те предупредя за някои от тях.

Искам светлината в теб да продължи да свети, когато светът наоколо става все по-тъмен.

Има Бог, Който те обича и е добър. Държи света в ръцете Си. Но ще дойдат дни, когато не винаги ще мислиш така за Него. Ще се огледаш наоколо и безмълвно ще се питаш какъв е смисълът на всичко, което виждаш. Отчаяно ще търсиш отговорите, макар да знаеш, че винаги ще има неща, които не разбираш.

Искам да ме чуеш – Бог е тук. Точно до теб. И ако вървиш твърдо след Него, решен на всяка цена да Го намериш, дори с мъничка искрица вяра в себе си, Той ще ти се изяви по някакъв начин. От време на време ще успяваш да Го усетиш – ще усещаш топлината на светлото Му лице.

Знам, обич моя, че ще имаш съмнения.

Гласовете около теб, а понякога и в теб, ще се опитат да прогонят Бог от сърцето ти. Облаците на неверието ще се постараят да те потопят в сенките си. Цинизмът ще се изправи точно пред теб, за да те разколебае.

И ще ти се наложи да водиш битка, скъпо мое дете. Ще ти се наложи смело да погледнеш в лицето съмненията и да изкрещиш пред тях истината, с която си възпитан от малък. Ще трябва да изриташ навън неверието, иначе то ще се вкопчи в теб.

Помни, че греховете, а не Бог, съсипаха нашия свят.

Понякога ще се чудиш защо си тук.

Просто продължавай да вървиш съвсем близо до Създателя си и Той ще ти го нашепва многократно: Ти си светлина и носител на Неговата любов в този свят – и чрез теб, чрез всички с тази вяра, е избрал да помага на света, чрез твоите физически ръце. Чрез твоите нозе. През твоите очи ще се излъчва светлината Му и радостта Му ще се отразява чрез твоята усмивка. Ти, дете от Неговото царство, ще демонстрираш пред останалите един по-различен начин на живот.

А когато се страхуваш за живота си, помни, че Бог знае броя на дните ти (Пс.139:16) и е с теб във всеки един от тях.

Не забравяй, никога не забравяй, че после следва вечността. Един ден небесата ще се разтворят и Божието царство ще владее завинаги. Завинаги!

Няма повече да срещаш болести и смърт, тъжното ще приключи. И ще чуваш как планините ехтят с хваление към Твореца. Очите ти няма вече да видят тръни и бодили (Исая 55:12,13).

Надявам се, докато дишам, да ти напомням за тези неща.

И да ти помагам да виждаш доброто в света, независимо колко съсипан е той.

Все още има красота в него и Божията слава е видима навсякъде. Докато можем, заедно ще я откриваме в удивителните кътчета на нашата родина и по целия свят.

Докато си при мен, все така ще се уверявам нощем, че спиш спокойно. А и когато пораснеш и си тръгнеш, пак ще те преследвам с молитвите си.

Ти винаги ще бъдеш в молитвите ми, скъпо дете.

Ден след ден…

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: