Блог за лична вяра и разбиране за Бога

Любящи очи

post 138

Отново си мисля за този изключителен филм – „Красив ум“. Мисля си за отношението на съпругата на Наш към неговата шизофрения. „Поглеждам го“ – казва тя – „и сама си настоявам да го виждам като мъжа, за когото се омъжих. И той отново е този мъж. Превръща се в този, когото обичам. А аз се превръщам в тази, която все още го обича.“

Точно така постъпваме с най-близките до сърцето ни хора, с болен от Алцхаймер родител, с непокорно дете. Гледаме ги с очите на прошката и милостта, с очите на любовта.

Христос има най-съвършената способност да гледа хората с любящи очи. Независимо от настоящата гледка, Той вижда истинския потенциал на онова, което могат да бъдат един ден. Затова не спира да ме удивява нашият Спасител – защото се жертва за едно пропаднало човечество, само защото виждаше потенциала то да бъде възвишено един ден. Кой от нас е готов на това? За своя ближен, за свой приятел?

В едно проучване за думите, които най-много искаме да чуваме, на първо място са: „Обичам те“. На второ – „Прощавам ти“. И третото ме изненада – „Вечерята е готова“ :). Дадох си сметка, че тези трите обобщават спасителния план. Обичани сме от Бога. Простено ни е. И имаме покана за една специална празнична вечеря (Откр.19:9). Приготвена лично от Него.

Живея с очакването за нея…

Ден след ден…

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: