Блог за лична вяра и разбиране за Бога

Тежестта на славата

 post 154

Понякога, да прикриваш онова, което чувстваш дълбоко в себе си, може почти да те убие…

Тази седмица ме натъжи новината за дъщерята на Уитни Хюстън, Боби Кристина, намерена полумъртва във ваната. Малко знам за нея. Повече за дарбата на майка й – за дадения й от Бога глас и нелекото бреме да носи славата си. Така и не успя да се справи с това бреме.

Един клип на Джъстин Бийбър, който той сам заснема часове след гостуването си в популярно американско шоу, също е показателен за тежестта на славата. В него той споделя: „Ние (известните) често се преструваме, че сме нещо, което не сме. Така прикриваме онова, което реално чувстваме дълбоко в себе си. (https://www.youtube.com/watch?v=zts1usd3p-w )

Мисля си и за лудостта в наши дни – с всички тези 93 милиона селфита, публикувани всеки ден (по статистически данни). Това желание да се покажеш. И днес. И утре. И сякаш колкото повече се показваш, толкова по-неизвестен се чувстваш.

Дадох си сметка, че най-голямата отрова на желанието за слава е, че започваш да мислиш главно за себе си. И това те съсипва.

Не сме създадени да мислим главно за себе си, а как да бъдем полезни за другите, как можем да служим. И ако всеки човек иска да има под нозете си стабилна основа, платформа, то за нас, християните, тази платформа е олтара. И нашето главно призвание е да превръщаме всичко, което вършим, в олтар – във форма на себеотрицателно служене.

Всяка сцена, всеки микрофон, всеки амвон е гвоздеят, който ни фиксира прикрепени към Христос – Единственият, Който заслужава да бъде ИЗДИГНАТ и ИЗВЕСТЕН. И всичко, което вършим и говорим в църквите си, и в живота си, трябва да издига и прославя именно Него.

Човешката душа никога не е създавана, за да носи тежината на славата. СЛАВАТА може да се носи само от Този, Който успя да понесе тежината на цял един свят на кръста.

И нашата роля като Христови последователи е да правим видима тази Божия слава. Служейки. Чрез нашите амвони. Подиуми. Микрофони. От всяка възможна житейска платформа, на която се намираме.

Ден след ден…

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: