Блог за лична вяра и разбиране за Бога

post 163

Петък. Събота. Неделя. Три дена, които промениха човешката история завинаги. Три дена, които променят и моята история.

Петък е. Отвъд стените на Ерусалим стоят три кръста. На двата крайни висят телата на двама престъпника. Средният кръст е празен. Жертвата вече е мъртва и тялото е свалено. На този кръст е закачена табела с надпис: Исус  от Назарет – юдейският Цар.

Как се стигна до това? Как така Исус трябваше да умре? Как този кротък и смирен човек, Който благославяше дечицата, Който беше приятел на отхвърлените, приключи живота си екзекутиран като  обществен враг?

Петък е. Ден на смесени мотиви, тайни събрания и съюзи, политически игри и експлозия от емоции.

Знаете ли, можем да обвиняваме когото си поискаме от всички, които участваха в събитията според библейския доклад. Да, техните действия доведоха до издаването на присъдата за смъртта на Исус. Но нито Рим, нито Пилат, нито главните свещеници, нито фарисеите са виновни за смъртта Му. Виновна е ЛЮБОВТА. Любовта на Бога към нас. Защото сам Исус избра да умре. Решението бе отдавна взето, още при създаването на света. Христос сам избра земния си път.

„Аз давам живота Си за овцете…Никой не ми го отнема, но Аз от Себе Си го давам. Имам право да го дам и имам право пак да го взема. Тази заповед получих от Своя Отец” (Йоан 10:15,18).

Това беше петъкът в живота на Христос – един избор да даде живота Си! Да поеме наказанието за нашите прегрешения. За да ни даде шанс – да живеем!

Мисля си, че аз също съм минала през своя петък. Когато реших да умра за греховете си и да вляза във водния гроб на кръщението. Не мога да преживея съботата и неделята, ако не съм преживяла петъка. Ако не съм взела решението да приключа със стария си живот, за да имам шанс да живея напълно нов живот.

Ден след ден…

Advertisements

Comments on: "Една тридневна история: ПЕТЪК (част 1)" (1)

  1. (Не е ли добре да се казва ОБИЧ, защото е агапе, но не ерото любов?)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: