Блог за лична вяра и разбиране за Бога

Избери доброто

post 178

„И така, като Божии избрани, святи и възлюбени, облечете се с милосърдие, благост, смирение, кротост, дълготърпение“ (Колос.3:12).

Направи ми впечатление в този стих думата „облечете се“. И незабавно в съзнанието ми изникна ежедневната ми дилема сутрин (и вярвам на повечето жени) – какво да облека. Благодарна съм на Павел за този съвет – колко е важно при всяко ново утро да се облечем не само физически, но и духовно и емоционално. Наред за дрехите, хубаво е да се запитам: „Какво отношение да си облека днес?“

Да имаш добро отношение – това е избор. И се налага постоянно да го правиш. Не е просто емоционално решение, а активно и видимо. Добротата е и любов в действие. В една песен се пее: „Намери нуждата и я запълни. Намери болката и я изцели“.

Но си признавам, че добротата понякога ни се струва рискована. Защото се страхуваме, че хората погрешно ще ни разберат или ще започнат да се възползват от нас. И тогава си спомням за Исус. За добротата и любовта, която изсипа върху нашия свят, с целия риск да я отхвърлим или подценим. Но това е Неговото сърце. То не познава друго, освен любовта.

Дадох си сметка, че напълно достатъчна мотивация за мен да проявявам благост е, защото Бог е благ. И защото шансът да предизвикам същата реакция от отсрещната страна става по-голям. И не е ли това живот в небесни измерения?

Ден след ден…

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: