Блог за лична вяра и разбиране за Бога

post 183

„Има ли между вас човек, който, ако му поиска син му хляб, ще му даде камък? Или, ако поиска риба, да му даде змия?“ (Мат.7:9,10)

Добрият родител дава добри неща на децата си. Но понякога става така, че даваме на децата си това, което на нас е било дадено от нашите родители. Замислих се какво предавам на моето дете. Дали не получава от мен предразсъдъците, които съм получила самата аз? Или настроения на расизъм? Или традиции, които смятам за хляб, а те са просто камък?

Дадох си сметка колко е важно да изследваме сърцата си по отношение на нещата, които предаваме на децата си. Ако в теб са насадили неприязън към хората с друг цвят на кожата, може би ти си този, който трябва да сложи край на това. И е нужно да го сториш, ако се наричаш ученик на Христос. Ако са ти завещали десетки религиозни предразсъдъци или традиции, глупаво е да ги предадеш на децата си. Защото поколението след нас има нужда от риба, не от змии. Има нужда от отношение на любов и толерантност, а не на омраза и нетърпимост.

Всеки от нас има своя дълг да предава нататък чистата истина.

Ден след ден…

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: