Блог за лична вяра и разбиране за Бога

Нужна беше тя

post 212

Тя наистина е нужна.

Бог се нуждаеше от някой, който да се грижи за тези най-малките от момента на раждането им, докато станат достатъчно зрели хора. Той знаеше, че да обичаш означава да страдаш. И видя, че тя може да бъде този някой.

Затова Бог създаде майката.

Някой, който само с топлината на тялото си ще успокои в прегръдката си неспокойно дете. Няма да се умори да го люлее през нощта. Ще е способна да сменя десетки памперси, а по-късно да осигурява чисти и изгладени дрехи отново и отново.

И Бог реши, че освен това му трябва някой със силно сърце. Достатъчно силно да изтърпи бебешки настроения, а по-късно тийнейджърски бунтове. Но макар и силна, ще може да пада на колене и да се моли, да се моли, да се моли…

Затова Бог създаде майката.

Бог разбра, че му трябва някой, който да може едновременно да оформя една душа, да намира изгубени обувки, да премахва петна от дрехи, да прави вечеря от нищо, да държи за ръчичка по време на разходка, да пренебрегва собствената си умора… и да отгледа едно дете.

Затова Бог създаде майката.

Нужен беше някой, който ще продължи да обича цял живот. Дори когато птичето напусне гнездото. Някой, който знае, че пъпната връв може да бъде отрязана, но не и сърдечната връв. Някой, в чиито бръчици по лицето ще откриеш спомени от живот, посветен на децата и семейството.

Затова Бог създаде майката.

И не спира да я благославя.

Ден след ден…

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: