Блог за лична вяра и разбиране за Бога

Day by Day

„А те, като гледаха дързостта на Петър и Йоан и вече бяха забелязали, че са неуки и обикновени хора, се чудеха; и познаха, че са били с Исус“ (Деян.4:13).

Да, наистина Петър и Йоан бяха обикновени хора. Просто едни рибари. Бяха добре обучени в риболова, но за делата на Царството нямаха обучение. И все пак ги виждаме как се справят.

Много пъти се чудим на братя и сестри в църквата как добре се справят в служенето, как са си намерили точното място и правят нещата както трябва. Чудим се и питаме: Как правят всичко това, без да са били специално обучени?

Отговорът е съвсем простичък: те просто са казали ДА на Бога. Всеки от нас е създаден, за да върши нещо добро, което Бог е приготвил специално за него. Петър и Йоан, макар и неуки и обикновени, казаха ДА на това, за което Бог ги призова. И техният принос за разпространение на Евангелието е неоспорим.

Може да сме обикновени, необучени, но Бог ще ни използва по удивителен начин за дела, които разширяват царството Му тук на земята. Стига да казваме ДА.

Ден след ден…

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: