Блог за лична вяра и разбиране за Бога

day-by-day

„Той беше в света; и светът чрез Него стана; но светът не Го позна. При Своите Си дойде, но Своите Му не Го приеха“ (Йоан 1:10,11).

Господи, не знам защо светът като цяло не те позна при първото Ти идване. Може би защото Ти го направи по Своя Си начин – тихо и скромно. Без фанфари, без коприна, без почести. Избра скромно семейство. Избра скромно градче. Избра просто един скромен обор. Избра да дойдеш в нашия човешки образ.

Мисля, че като Твое творение никога няма да разберем решението Ти да се въплътиш като един от нас. Съвършената любов е трудно разбираема. Ние не я изпитваме. Виждаме я единствено в Теб. Усещаме я, когато присъстваш в живота ни.

Но ми е болно, Господи, че и днес светът не те познава истински. Ще празнуваме Рождество, но в колко семейства ще се спомене името Ти? В колко домове ще бъде изречена тиха молитва на благодарност?

И въпреки това, Ти, Господи, Си с нас. Както и обеща. И макар идване №1 да бе тихо и незабележимо, ти подготвяш идване №2. Тогава няма да има тиха нощ. Ще има звук и светлина. Небесата ще се разтворят и ще видим славата Ти. Никой няма да Те пропусне, Господи, в този очакван ден!

Сърцето ми копнее за този миг, когато всяко око ще Те види. Копнеем, Господи, за Теб!

Ден след ден…

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: