Блог за лична вяра и разбиране за Бога

day-by-day

„Да не отмъщаваш, нито да храниш злоба против онези, които са от народа ти, а да обичаш ближния си, както себе си“ (Левит 19:18).

Две момичета – Естер и Кей. Най-добри приятелки. Състезателки по таекоундо в националния отбор на САЩ. И за тях идва най-ужасяващия момент – да играят в мач една срещу друга за последното място в отбора за Олимпиадата през 2000г. Тогава се случва нещо непредвидено – Кей получава травма на коляното точно преди този съдбоносен финален мач.

Минути преди момичетата да излязат на терена, Естер се отказва от участие в мача. Тя просто отказвала да се бие срещу травмираната си приятелка, дори това да означава отказ от мечтата й. С този акт на пълно несебелюбие тя дала предимство на Кей и невероятния подарък – билет за Олимпиадата. Естер се превърнала в шампион в очите на милиони хора по света, които следели медийния разказ на тази история.

Библията ни учи, че любовта е несебелюбива (1Кор.13), но това са от тези стихове, които лесно и емоционално се четат, но трудно се живеят.

Да поставиш нуждите на другия пред своите си не се случва естествено. Но е въпрос на израстване. На практика. На ежедневен избор.

Неегоистичната любов ни превръща в шампиони в Божите очи.

Ден след ден…

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: