Блог за лична вяра и разбиране за Бога

consistency

Ема искаше веднага да се залови за работа, затова извади папката с различните портрети (от които така и не бе довършила нито един), за да решат заедно кой формат е най-подходящ за Хариет. Показа им множество свои опити. Обсъдиха всичко поред — миниатюри, портрети в цял ръст и до кръста, графики, пастели и акварели. Винаги се бе стремила да опитва от всичко и с много малко труд бе напреднала в музиката и живописта много повече, отколкото биха го направили други на нейно място. Тя свиреше и пееше, рисуваше в почти всички жанрове, но винаги й бе липсвало постоянство и никъде не бе достигнала онази степен на съвършенство, която бе желала да владее и която трябваше да поддържа. Не се заблуждаваше по отношение на уменията си и като художник, и като музикант, ала не искаше и другите да се заблуждават и много съжаляваше, че дарбите й често се оценяват по-високо, отколкото заслужава. – „Ема“

Едно определено качество липсва на Ема Удхайс, и това е постоянството. Способност да завърши докрай започнатото.

Мисля, че мнозина от нас имаме същия проблем. В свят пълен с технологии и екрани, ние лесно се разсейваме, и ни липсва онази прилежност, самодисциплина и постоянство, с които да завършваме докрай поетите задачи. А голяма част от житейският успех се дължи именно на тези качества.

Още по-нужни са те в духовния живот, за да бъде вярата ни жива и активна. И Павел ни го напомня:

„Защото, ако и да не съм с вас телом, пак духом съм с вас и се радвам, като гледам вашата уредба и постоянството на вашата вяра спрямо Христос“ (Кол.2:5).

Постоянството на вярата ни спрямо Христос ще бъде определящо за полезността на живота ни като християни.

Ден след ден…

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: