Блог за лична вяра и разбиране за Бога

Day by Day

Мисля си за коледното дърво… За аромата му, за спокойната му зеленина.

И се сещам за едно друго дърво. Забележително дърво. Онова от първите редове на евангелието на Матей – родословното дърво на Исус. Ние не горим много от желание да четем родословията от Библията. Изгубваме се в тях и ги подминаваме. Но в родословието на Христос има нещо забележително и отличително. Присъствието на четири жени. Замислих се, че в другите родословията не съм срещала имена на жени.

Дадох си сметка, че по времето на Исус не е било толкова важно какви са твоите постижения, но от какво семейство произхождаш. Семейството е било от значение. И именно родословието на Христос ми дава надежда. Голяма надежда. Заради тези четири различни жени, които са водели своите битки, преминали са през своите изпитания и са удостоени с честта да бъдат Негови родственици. Жени, които са били незачитани от своето общество. Които не са знаели да продължат ли да вярват и накъде да вървят. Макар и незабележими и невидими като жени в своето време, техните имена, техните истории са важни и имат значение. И Исус прави точно това за изгубените, скитащите и безпътните – поставя имената им в Своето семейство. Поставя историята им в родословното Си дърво.

Има ли по-голям подарък, за който бихме мечтали?

Та тези дни, когато се радвате на коледни дръвчета, мислете си за Неговото родословно дърво. И не забравяйте, че сте част от него. Неговото наследство е ваше.

Христос стана част от нашето човечество. А ние станахме част от семейството Му.

Ден след ден…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: