Блог за лична вяра и разбиране за Бога

Покаяние и промяна

„Не съжалявам, че написах писмото си до вас, дори и ако то ви е натъжило. А дори и да съм съжалявал, сега виждам, че то ви е натъжило само за кратко време. И сега съм радостен, не защото бяхте натъжени, а защото тъгата ви ви накара да се покаете. Вие бяхте натъжени така, както Бог искаше, и не бяхте наранени от нас по никакъв начин. Тъгата, която Бог желае да имате, кара човек да се покае. Това води до спасение, за което не трябва да съжаляваме“ (2Кор.7:8-10, Вестта).

Изумена съм от начина, по който Павел умееше да изобличава църквите с любов. Не е лесно да покажеш на някого, че греши. Защото изобличението не винаги звучи като загриженост в началото.

Но от Бог знаем, че Той изобличава онези, които обича, и го прави с единствената цел да ги връща в правилния път. Всяко изобличение носи в началото тъга. Но ако тази тъга доведе до покаяние, а покаянието разцъфне в промяна и решителни действия, значи е имало смисъл от тъгата.

В една проповед пастор казал следните думи: „Христос не умря, за да изпитаме само съжаление за греховете си. Той умря и възкръсна, за да пожелаем промяната в себе си.“

Приятели, нека помним, че грехът не е нещо маловажно. Присъствието му в сърцата ни не бива и не може да бъде пренебрегвано или оправдавано.

Бог ще ни го напомня със Своите изобличения, не за да се чувстваме осъдени, а за да ни възстанови. Да ни възстанови да бъдем отново в правилни отношения с Него. Да възстанови радостта в нас. Да ни възстанови за плановете и целите, които Той има за живота ни.

Ден след ден…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: